vineri, 29 iunie 2012

Documentatia tehnica pentru executare montaj centrala termica

          In sezonul rece se resimt temperaturile scazute in locuintele noastre, in conditiile in care nu dispunem de un sistem de incalzire.  Centrala  themaclassic f25e este un dispozitiv de incalzire care functioneaza pe gaze, in sistem tiraj fortat. Partea constructiva este simpla, principiul de functionare este unul optim, in conditiile unui debit scazut de gaze. Sistemul de montaj vizeaza cateva subpuncte care sunt extrem de importante; conteaza foarte mult ca centrala  themaclassic f25e sa fie instalata corect  in ideea sa nu existe probleme in timpul procesului de functionare. Se recomanda ca gaurile pentru bratari sa se faca cu sectiune patrata, avand latura de 5-10 cm (dupa marimea bratarii sau a suportului) si cu adancimea strict necesara; fixarea bratarilor este bine sa se faca numai cu ciment, cand tencuiala sau elementul  de constructie in care s-a  executat gaura este de beton; la zidarie de caramida cu mortar de var, bratarile se pot fixa, fie cu mortar de ciment, fie cu ipsos; perforarile pardoselilor si peretilor de lemn sau pe faianta sa se faca  fie cu burghiul, fie cu dalta de tamplarie si de dimensiunea strict necesara.  Refacerile spargerilor, tencuirea firidelor, fixarea usilor de firida, refacerea tencuielilor la locurile de fixare a bratarilor si refacerea zugravelilor se executa de personal de constructie calificat.  
         Instalatiile de transport si cele de distributie a gazelor combustibile sunt in general lucrari mari, care influenteaza economia  tarii si in consecinta se proiecteaza  si se executa dupa indelungate studii  si numai dupa aprobarea organelor conducatoare de stat. 






           Pentru montaj instalatie centrala  themaclassic f25e  sunt necesare anumite avize si aprobari. Dupa marimea lucrarilor si  a etapelor de executie aprobate, proiectul tehnic poate cuprinde proiectul de executie  al intregii lucrari, sau numai al lucrarilor care urmeaza sa se execute in prima etapa. Documentatia privind conducta de distributie vizeaza un proiect si documente de executie. Proiectul cuprinde: tema, in care se va defini exact denumirea conductei si punctele de unde incepe si unde se termina; memoriul tehnic justificativ, in care se arata motivul pentru care se executa lucrarea, aprobarea executarii, perioada planificata pentru executie, masuri necesare care trebuie luate in timpul executiei si se da in extras, din proiectul general, partea referitoare ( text, desene, calcule) la conducta  definita in tema, cu mentiunea ca datele concorda sau nu cu realitatea in perioada de executie; breviar de calcule suplimentare cu care eventual a fost sa se completeze calculul din proievtul general. 


          
            Antemasuratoarea este o etapa esentiala a tuturor operatiilor si a elementelor care se vor executa ca: desfaceri de pavaje, sapaturi, izolarea tevilor, transportul lor la santierul conductei, montarea conductei, robinete si armaturi, tuburi de protectie la traversari, camine, placi de beton de protectie si alte lucrari de constructie, rasuflatori, drenaj cu pietris de rau, astupare, sapaturi, transportul pamantului ramas, refaceri pavaj, transporturi de materiale, iar dupa conditiile locale de executie, instalarea paravanelor de sprijin sau de mascare, baracament pentru adapostirea locului de lucru si alte amenajari necesare. Devizul reprezinta exprimarea in valoare a lucrarii, definita in antemasuratoare si evaluata, in conformitate cu normele si preturile oficiale in vigoare la data intocmirii devizului. Lista de materiale necesare operatiilor si elementelor de conducta care se executa este un alt documet important; la fiecare material se specifica exact  unitatea de masura, cantitatea precum si calitatea  definita prin standardul sau norma  interna a producatorului materialului respectiv; cand nu exista standard sau norma interna sau cand se impun materialului conditii suplimentare, acestea se vor mentiona intr-un caiet de sarcini care se anexeaza la lista de materiale. Pentru orice proces de montaj sunt necesare a fi parcurse toate aceste etape. Se recomanda ca montajul sa fie efectuat de un instalator autorizat.Centrala  themaclassic f25e este varianta optima pentru un sistem de incalzire eficient.   Este indicat ca centrala  themaclassic f25e sa fie pozitionata corect pentru un randament de durata. Centrala  themaclassic f25e prezinta un sistem adaptabil de functionare, parametrii de consum sunt optimi indiferent de presiunea gazului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu